Soorten lip vergroot behandelingen

Volle mooie lippen wil natuurlijk iedereen, de mensen die niet het geluk hebben dat ze geboren zijn met zulke lippen, of ze over de jaren van veroudering zijn kwijt geraakt, kunnen kiezen voor een lipvergroting. Er zijn vele soorten manieren om een lipvergroting uit te voeren.

 

Lippen opvullen met hyaluronzuur

Je lippen laten opvullen met hyaluronzuur, zoals Restlane en Teosyal is een van de populairste methodes in Nederland en wereldwijd. De rede waarom deze methode van lipvergroting zo populair is, is omdat het vlug en vrijwel zonder enige “downtime” kan worden uitgevoerd.

Omdat hyaluronzuur van nature in je lichaam zit is de kans op een allergische reactie of vreemdlichaamreactie heel klein. Ook wordt hyaluronzuur vanzelf opgelost door het lichaam. Het nadeel daarvan is dat na 9-12 maanden de behandeling opnieuw uitgevoerd moet worden. Het voordeel is dat hyaluronzuur als het zondig nodig is actief kan worden opgelost. Het stofje Hyazon kan worden ingespoten binnen enkele uren tot dagen lost dit stofje dan het hyaluronzuur op. Dit geeft deze filler weer extra veiligheid.

 

Lippen opvullen met eigenvet

Een lipvergroting met eigen vet wordt ook wel een lipofilling genoemd. Een van de grootster voordelen van een lipofilling is dat het meer een permanente behandeling is. Na dat je jouw lip vergrootbehandeling hebt gehad blijven je lippen ook zo. Veel mensen beschouwen dat dan ook als een voordeel, dat je niet zoals bij een lipvergroting met hyaluronzuur elke 9-12 maanden terug moet komen. Echter als het resultaat niet is zoals gehoopt is er helaas niet veel meer aan te veranderen.

Een lipofilling behandeling heeft ook als voordeel dat er lichaamsvet moet worden verwijderd uit andere plekken van het lichaam voordat het in je lippen gespoten kan worden. Dat gebeurt dan meestal op plekken zoals buik en heupen. Naast dat dan je lippen mooier en voller zijn, worden ook de rondingen van de rest van je lichaam esthetisch verbeterd. Het nadeel daarvan is dan weer wel dat het herstel van de liposuctie-behandeling enkele weken kan duren.

Eindresultaten van een lipopvulling met eigenvet is moeilijker te voorspellen. Daarom is het extra belangrijk dat je een arts kiest met een uitgebreide expertise op het gebied van lipofilling. Gelukkig is er altijd bij je consult bij ons een expert op het vakgebied waar jij een behandeling in wilt ondergaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.